top of page

turnosmučarski dolomiti 

 

Osvajati gore pozimi in njih pobeljena pobočja na turnih smučeh je nekaj posebnega. Gore so nam tako pozimi lažje dosegljive, obenem pa nam ponujajo uživantske spuste z vrhov ob čudovitih razgledih, medtem ko drsimo čez bela gorska pobočja.

Dolomiti so s svojo fantastično podobo nekdanjih koralnih grebenov enkratno prizorišče za vse vrste gorniških pustolovščin. Slovijo po svojih strmih stenah, divji podobi, zahtevnih dostopih, obenem pa tudi po številnih prehodih čez visoke prelaze, ki so v rabi že iz pradavnine. V zimskem času so Dolomiti enkratno prizorišče za ljubitelje vseh vrst smučanja. Ob številnih smučiščih ponujajo tudi veliko možnosti za turno smučanje ter tudi za kakšne ekstremne smučarske podvige. Seveda ob vseh ostalih zimskih gorniških možnostih, tako za pohodništvo, krpljanje, ledno plezanje ter plezanje v snežnih razmerah, saj je na voljo veliko grap, žlebov in strmih snežnih pobočij.

V Dolomitih vsako leto organiziramo štiridnevni TURNOSMUČARSKI TABOR. Namenjen je vsem, tako začetnikom kot tistim, ki to več niso. Ture prilagodimo udeležencem in razmeram in jih izkoristimo za osvajanje, utrjevanje ter nadgradnjo turnosmučarskih veščin.

 

Bivanje v simpatičnem družinskem hotelu v Auronzu in smučarske ture v okolici Treh Cin, Monte Cristalla, Sorapissa in Tofan so vsekakor zagotovilo za prijetno zimsko doživetje Dolomitov. Ture prilagodimo udeležencem in razmeram, izkoristimo jih tudi kot tečaj oziroma za ponavljanje in utrjevanje turnosmučarskih veščin. Primerno je tudi za začetnike.

Med turami, ki so možne v okolici, naj omenimo Monte Piana (2324 m), krožna tura okoli Treh Cin, različne ture v gorski skupini Cadini di Misurina, smučarski vzponi nad Cortino, ture pod Sorapiss in v skupino Marmarole, celo najvišji dolomitski vrh Marmolada je v načrtih..., skratka možnosti je ogromno, prilagodili pa se bomo snežnim razmeram in seveda vremenu.

Obstaja tudi možnost alpskega smučanja na smučiščih Auronzo in Misurina.

 

Tečaj se izvede ob prijavi najmanj 6 oseb. Možnost izvedbe tečaja po dogovoru tudi za organizirane skupine.

Več informacij o tečaju, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite ob prijavi na tečaj.

Termin: februar - marec 2022

 

IMG_2328.JPG
IMG_9332.JPG
IMG_2689.JPG
bottom of page