top of page

TEČAJI ŠPORTNEGA PLEZANJA

Za vse ljubitelje vertikale organiziramo 40 urne tečaje športnega plezanja.  Tečaji se bodo odvijali v dvorani, na mali in veliki plezalni steni v Ljubljani, kjer se bomo seznanili z osnovami plezanja, varovanja ter osvojili različne plezalne tehnike. Spoznavali bomo plezališča po Sloveniji in tujini (Vransko, Vipava, Črni Kal, Rovinj, Paklenica) ter utrjevali pridobljeno znanje v topli skali. V mesecu in pol bodo udeleženci plezalne šole osvojili osnove športnega plezanja, ki jim bodo omogočale samostojno plezanje športno-plezalnih smeri, visokih do enega raztežaja.

 

TEČAJI FERATANJA

Ali veste katere veščine potrebujete pri plezanju po feratah? Imate potrebno znanje za varno "feratanje"? Se znate spuščati po vrvi? Veste kakšne so tehnike samoreševanja na feratah? Znate rešiti soplezalca na ferati? Vse to vas bomo naučili na našem tečaju. Enodnevni ali dvodnevni tečaj vas bo vpeljal v skrivnosti tehnik plezanja po feratah z vsemi dodatnimi znanji, ki so potrebne, da bo užitek na feratah popoln.

 

TURNOSMUČARSKI TEČAJI

Organiziramo enodnevne in dvodnevne turnosmučarske tečaje, kjer bomo delali na osnovah, kot je opremljenost in priprava na turo, izbira smučine, način hoje, tehnika obratov v različnih nakloninah in seveda različne tehnike spuščanja na smučeh, se pravi smučanje. Seznanili se bomo z uporabo plazovne opreme, izdelali prerez snežne odeje in še kaj.

 

TEČAJI ZIMSKE GORNIŠKE TEHNIKE

Na enodnevnih ali dvodnevnih tečajih zimske tehnike se bomo naučili osnov gibanja v gorah pozimi in opravili zimsko turo, seveda odvisno od snežnih razmer in vremena. Tečaj je sestavljen iz teoretičnega dela v obliki predavanja in praktičnega dela, na katerem se bomo naučili uporabljati zimsko opremo. Vadili bomo hojo z derezami, se seznanili z uporabo cepina, vadili zaustavljanje zdrsov in padcev, uporabili plazovno opremo. 

TEČAJI LEDNEGA PLEZANJA

Enodnevni ali dvodnevni tečaji plezanja v ledu so odlična priložnost za vse, ki se prvič srečujejo s to vedno bolj popularno športno zvrstjo plezanja ali pa imajo le malo ledno-plezalnih izkušenj. Ob plezanju nižjih zaledenelih slapov se bomo spoznali z varno uporabo opreme ter se naučili osnov modernega plezanja zaledenelih slapov. Tečaje bomo izvedli doma ali v tujini in bodo potekali pod vodstvom izkušenih alpinistov - lednih plezalcev ter inštruktorjev, možna pa bo tudi izposoja plezalne opreme za ledno plezanje (dereze, cepini).

1 / 1

Please reload

bottom of page