top of page

 

dvodnevni tečaji zimske gorniške tehnike 

 

Zimski čas zahteva od gornikov precej več znanja ter izkušenj za varno obiskovanje gora, kot ga potrebujemo v poletnem času. Razlog so nevarnosti, ki nam grozijo v zasneženih gorah - poledenelost, opasti, plazovi, zahtevnejša orientacija... 

 

Tečaji se bodo odvijali na Zelenici, Vršiču, na Okrešlju, Peci - odvisno od razmer. Na dvodnevnem tečaju bo teoretični in praktični del. Seznanili se bomo z opremo, zimskim gorništvom, se poučili o orientaciji, ... V praktičnem delu pa bomo spoznavali in vadili nekatere tehnike, ki so zelo pomembne pri varnosti v zimskem času - hoja z derezami v različnih nakloninah in razmerah, uporaba cepina, zaustavljanje s cepinom, preizkus trdnosti snežne odeje, uporaba plazovnih žoln in iskanje zasutih pod plazom… Obenem bomo opravili tudi turo na okoliške vrhove in si ob druženju izmenjavali gorniške izkušnje. Možnost brezplačne izposoje opreme.

Tečaj se izvede ob prijavi najmanj 4 oseb. Možnost izvedbe tečajev po dogovoru tudi za organizirane skupine.

 

Več informacij o tečajih, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite ob prijavi na tečaj. Natančnejši datumi bodo objavljeni v kratkem, tudi na naši facebook strani, za informacije pa lahko pišete tudi na naš elektronski naslov drustvo.strmina@gmail.com ali pokličete na telefon 030 666 900 (Boris) ali 040 431 086 (Leja).

 

Termini:

december 2023 - VRŠIČ

januar 2024- VRŠIČ, ZELENICA, OKREŠELJ

februar 2024: VRŠIČ, ZELENICA, OKREŠELJ

 

 

bottom of page