top of page

 

Tečaj plezanja večraztežajnih smeri

 

Bi želel splezati visoko in še višje? Potem vabljen na naš tečaj plezanja večraztežajnih smeri. Namenjen je predvsem tistim, ki že obvladajo osnove športnega plezanja. Na tečaju bomo predelali najprej vse osnovne elemente vrvne tehnike pri športnem plezanju, nato pa bomo spoznavali in vadili plezanje v smereh, ki so daljše od enega raztežaja. 

 

Tečaj večraztežajnostnega športnega plezanja se bo odvijal v stenah Narodnega parka Paklenica. Seznanili se boste in osvojili tehniko varovanja in plezanja večraztežajnih smeri. Tečaj zajema: izdelavo varovališč, samovarovanje, varovanje soplezalca - prvega v navezi in drugega v navezi, spuščanje ob vrvi.  Težavnostna stopnja plezanih smeri se bo gibala med IV. in VI. stopnjo po UIAA lestvici oziroma med 4a in 5c po francoski težavnostni lestvici. Tečaj zajema le tehniko, ki se uporablja v opremljenih večraztežajnih smereh in ni namenjen plezanju alpinističnih smeri!

Med samim tečajem bodo tudi teoretična predavanja in predavanja o plezalnih potepanjih.

Bivanje v apartmajih. Kuhamo si sami ali po želji hrana v bližnji restavraciji. Prevoz z lastnimi osebnimi vozili. 

Tečaj se izvede ob prijavi najmanj 4 oseb. Možnost izvedbe tečaja po dogovoru tudi za organizirane skupine.

Tečaj plezanja in feratanja Arco

Arco. Ime deluje nekako mistično, takšno pa je tudi mestece s tem imenom pod skalnimi stenami ob vznožju Brenta Dolomitov. Je mešanica zgodovine in športa. Na severu jezera Garda, kjer leži Arco, naj bi bila naselja že v neolitiku, vendar trdnih dokazov še ni, vsekakor pa se je mesto zagotovo pojavilo v času antike oziroma Rimskega imperija. Ime ima sicer keltske korenine (Arx - trdnjava), vendar je za nas zelo pomemben odgovor na vprašanje: Zakaj ima Arco kar 30 trgovin s plezalno opremo? Na področju Trentina, kjer se nahaja Arco, je okoli 120 plezališč, da ne govorimo o številnih stenah z večraztežajnimi smermi, na tem področju pa najdemo tudi okoli 20 ferat. Skratka, raj za takšne in drugačne plezalce. Ob vodnih aktivnostih na jezeru Garda in možnostih kolesarjenja v teh koncih, nam je lahko jasno, da je to področje, kjer so doma športi v naravi. Če dodamo še bližnje Brenta Dolomite, pa je jasno, da z enim obiskom še zdaleč ne boste zajeli vsega, kar bi želeli videti in početi.

Nas čakajo predvsem bližnje ferate, na voljo so takšne za začetnike, do izredno razglednih ter vse do takšnih, ki so rezervirane za izkušene feratarje. Mi bomo izbirali takšne, ki nam nudijo predvsem veliko raznovrstnih izkušenj, njihovo težavnost pa bomo prilagodili skupini. 

Bivamo v kampu. Možnost izposoje opreme za kampiranje. Kuhamo si sami oziroma skupaj. Tečaj se izvede ob prijavi najmanj 8 oseb. 

 

Več informacij o tečajih, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite na elektronskem naslovu drustvo.strmina@gmail.com in na telefon 030 666 900 (Boris) ter 040 431 086 (Leja).

 

 

Termin: jesen 2023 in pomlad 2024

IMG_1275.JPG
IMG_3082.JPG
bottom of page