top of page

 

tečaji lednega plezanja

 

Tečaj plezanja v ledu za začetnike in za tiste, ki sicer niso plezalci, je odlična priložnost za vse, ki se prvič srečujejo z vse bolj popularno športno zvrstjo, ki se večinoma odvija v alpskih dolinah ob vznožju zasneženih vrhov. Poligon za ledno plezanje je skoraj vselej narava, zato je ta športna zvrst še posebej privlačna.

 

Ko zima pokaže svoje zobe, gremo potipati led. Organiziramo enodnevne in dvodnevne ledne tečaje doma in v tujini. Na enodnevnih tečajih se bomo seznanili z varno uporabo opreme, osnovnimi plezalnimi tehnikami in predvsem veliko plezali v nekoliko lažjih lednih odstavkih. Večinoma bomo preizkušali svoje sposobnosti v nižjih lednih stenah z varovanjem nameščenim od zgoraj (top rope), da bomo na varen način dobili pravi občutek za plezanje in uporabo lednih orodij ter se tako se izognili padcem. Na dvodnevnih tečajih pa se lotimo že kakšnega daljšega zaledenelega slapu in pa tudi zelo strmih lednih sten, ki dosegajo vertikalo.

 

Tečaji bodo potekali pod vodstvom izkušenih alpinistov - lednih plezalcev ter inštruktorjev. Možna je izposoja plezalne opreme za ledno plezanje (dereze, cepini).

Tečaj se izvede ob prijavi najmanj 4 oseb. Možnost izvedbe tečaja po dogovoru tudi za organizirane skupine.

 

Več informacij o tečaju, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite ob prijavi na tečaj.

 

Termini: januar, februar, marec

 

 

bottom of page