top of page

 

s strmino ob polni luni

 

Bi radi doživeli vzpone na vrhove ob siju polne lune? Bi zaveslali v noč? Torej pojdite z nami v naravo, na prijetna druženja, po nove zgodbe.

 

"Če se ponoči ozremo v nebo, se zgoraj svetlika skrivnostna krogla, imenovana Luna, toda enkrat se vidi, drugič je ni. Po svoji naravi je muhasta in spremenljiva. Že naši predniki so vedeli, da vpliva na ljudi in da koga tudi nosi. V tem času je človek v nekem svojem svetu, skrivnosten ali pa odmaknjen od stvarnosti."

 

Strminina srečanja, ki jih organiziramo vsak mesec ob polni luni, so brezplačna. Dobrodošli vsi ljubitelji narave in avantur. Odpravili se bomo na manj zahtevne ture, lažje ferate, na vodo, tudi kolesarsko turo. Na poti nam bo svetila luna, vendar doma ne smemo pozabit čelne svetilke, če jo slučajno zakrijejo oblaki. V primeru slabega vremena, se srečanje prestavi na dan pred ali po polni luni. 

 

21.05.2016 - Šmarna gora. Povzpeli se bomo na goro, ki stoji na obrobju Ljubljane. S svojimi 669 m je čudovit razglednik na Ljubljansko kotlino, če jo seveda ne prekriva megla. Tokrat je zagotovo ne bo. Dobimo se ob 20.00 uri na parkirišču v Tacnu. Povratek ob 22.00 uri. Primerna oblačila in obutev Čelna svetilka.

14.11.2016 - Šmarna gora. V ponedeljek bo polna luna prav posebno velika, saj bo v tem letu najbližje Zemlji. Super luno bomo opazovali s Šmarne gore. Dobimo se ob 18.00 uri na parkirišču v Tacnu (na urejenem parkirišču pri mostu čez Savo). Povratek ob 21.00 uri. Primerna oblačila in obutev. Čelna svetilka.

 

13.12.2016 - Jeterbenk. Po Poti roparskih vitezov se bomo povzpeli na 774 metre visok Jeterbenk, razglednik v Polhograjskem hribovju, nedaleč od Ljubljane. Dobimo se ob 18.00 uri na parkirišču pri Motelu Medno, od koder se zapeljemo do izhodišča v Žlebeh. Hoje je za dve uri in pol. Predviden povratek ob 22.00 uri. Primerna oblačila in obutev. Topla pijača. Čelna svetilka.

 

12.01.2017 - Velika planina. Ob soju polne lune se bomo v januarju povzpeli na Veliko planino. Pot nas bo vodila čez Gojško planino in Malo planino. Dobim se ob 16.00 uri v Ljubljani, na parkirišču za zdravstvenim domom Šentvid oziroma ob 17.00 uri na parkirišču "Jelšev konfin", ki je ob makadamski cesti, ki pelje proti Domu na Kisovcu. Primerna oblačila in obutev glede na snežne razmere. Topla pijača. Čelna svetilka. Povratek ob 22.00 uri.

 

 

bottom of page