top of page

 

s kolesom okoli blatnega jezera

 

Kolesarska potepanja so najlepša potepanja. Si ravno dovolj hiter za napredovanje ter ravno dovolj počasen za opazovanje sveta okoli sebe. In ko enkrat začneš, se jim težko upreš. Vožnja v naravi ob spremljavi sonca in vetra, včasih tudi dežja in mraza, te navdaja s prav posebnim občutkom sreče in zadovoljstva, ki ga doživiš le na popotovanju na dveh kolesih. Svoboden si!

Na kolesarjenju okoli največjega jezera v srednji Evropi bomo občudovali naravne in kulturne znamenitosti v okolici, se namakali v jezeru, uživali v madžarski kulinariki, se družili. Tura ni zahtevna in je primerna tudi za tiste manj aktivne kolesarje ter družine z otroci, saj bomo kolesarili po urejeni kolesarski stezi.

 

V štirih dneh bomo prekolesarili cca 260 kilometrov. Pot nas bo vodila med ugaslimi vulkanskimi griči na severu ter po ravninskem svetu južne obale jezera. Na poti bomo naredili kratke in daljše postanke za oglede, kopanje, počitek ter malico. Ogledali si bomo jamo v Tapolci, grad Szigliget, obiskali naravni park Tihany in Festetics palačo, pa še kaj se bo našlo na naši poti.  Za konec pa si bomo v Hevizu privoščili še namakanje v enem izmed največjih termalnih jezer na svetu. 

Prvi dan kolesarimo 60 km, drugi in tretji dan cca 70 km, z daljšim opoldanskim počitkom ter zadnji dan 60 km. Poudarek je na popotniškem kolesarjenju oziroma tako imenovanemu "bikepacking". S seboj bomo vozili vsa potrebna oblačila in opremo za bivanje. Prenočevali bomo v šotorih v kampih ob jezeru. 

 

Do izhodišča se pripeljemo z lastnimi avtomobili.

Možnost izposoje koles, kolesarskih torb in opreme za kampiranje.

Več informacij, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite ob prijavi.

 

 

Program se izvede ob prijavi najmanj 6 oseb. Možnost izvedbe programa po dogovoru tudi za organizirane skupine. Tura se lahko podaljša na šest dni. Možnost spremljevalnega vozila.

 

Termini: maj, junij, julij, avgust, september, oktober

Prvi termin: od 22.6. do 25.6.2017 - s spremljevalnim vozilom

Drugi termin: od 3.8. do 6.8.2017

bottom of page