top of page

S KOLESOM OKOLI SLOVENIJE

Po zgodbo vam ni potrebno čez mejo. Najdete jo lahko kar pred domačim pragom. Le na kolo se usedete in odpeljete. Slovenija je dovolj slikovita in razgibana za čudovite kolesarske avanture.

Tamara Leskovar in Simona Pečnik Golob sta se lanskega junija odpravili na pot okoli Slovenije z začetkom in koncem v Kamniku. Dve dekleti, dva gorska kolesa, 11 dni, 900 kilometrov, 10.300 višinskih metrov. Kolesarili sta skozi različne pokrajine, čez hribe in doline, skozi prostrane zelene gozdove, vasice in mesta, mimo polj in travnikov, ob žuborečih rekah ter med prijaznimi ljudmi.

Tamara Leskovar vas bo s sliko in besedo popeljala po enkratni Sloveniji in vas morda navdušila h kolesarskemu preživljanju prostega časa in letnega dopusta. Za vse tiste, ki ste si od nekdaj želeli, a se vam je ideja zdela neuresničljiva, predavanja veljajo kot povabilo na kolesarske avanture s Tamaro in Društvom Strmina v letu 2017.

PATAGONIJA

Čile je s svojimi 4500 kilometri ena najdaljših držav na svetu, zaseda zahodno obalo Južne Amerike vse od Peruja do "konca sveta" na Ognjeni zemlji. To je dežela kontrastov, dežela puščav in ledenikov, dežela fjordov in ognjenikov. Čilska vina so poznana po vsem svetu. Na skrajnem jugu se razprostira Patagonija, ki si jo Čile deli z Argentino. Ogromna prostranstva, neskončni ledeniki in fantastične gore sredi ravnin pampe. Raj za popotnike in alpiniste. Od puščave Atacama se bomo skozi glavno mesto Santiago pod Andi odpravili mimo vulkanov in čez kristalne reke do patagonskih granitnih gora in vse do Magellanovega preliva. Vse to in še več vam na svojem predavanju predstavi Boris Strmšek.

NEPAL - DEŽELA TEMPLJEV IN VISOKIH GORA

Dežela, kjer so najvišje gore na svetu, dežela, kjer hodita budizem in hinduizem z roko v roki... Dežela prijaznih ljudi in prelepe narave. Skozi sliko in besedo Borisa Strmška boste obiskali nekatere kotičke dežele ob vznožju Himalaje, spoznali gorniško šolo, ki so jo zasnovali in zgradili slovenski alpinisti konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja v eni od himalajskih dolin, dotaknili se boste tudi nepalskih gora ter izvedeli, zakaj so trekingi po Nepalu eno najlepših doživetij za gornike in popotnike.

Please reload

bottom of page