top of page

poletni tabor dolomiti 

 

Dolomiti so s svojo fantastično obliko nekdanjih koralnih grebenov enkratno prizorišče za vse vrste gorniških pustolovščin. Slovijo po svojih strmih stenah, divji podobi, zahtevnih dostopih, obenem pa tudi po številnih prehodih čez visoke prelaze, ki so v rabi že iz pradavnine.

 

V zimskem času so Dolomiti enkratno prizorišče za ljubitelje vseh vrst smučanja, poleti pa privlačijo obiskovalce zeleni travniki, macesnovi gozdovi, veliko število pohodniških poti, med njimi so tudi zahtevne ferate, ter seveda strme stene skalnih vrhov, ki se dvigajo nad prelepo pokrajino. Vrsta gorskih skupin, simpatična mesta in vasice, številna jezera, prelazi, ki povezujejo globoke doline – vse to bomo doživeli v Dolomitih.

Vsako leto julija in avgusta organiziramo petdnevne poletne tabore, na katerih bomo izkusili delček Dolomitov, se naužili prelepih razgledov ter doživeli kakšno pravo dolomitsko pustolovščino. In seveda spet pridobili nekaj novih izkušenj, saj bomo tabore izkoristili za utrjevanje znanja, pridobljenega na naših tečajih feratanja. Tabore priporočamo gornikom, ki že imajo nekaj izkušenj z gibanjem v fearatah in seveda primerno kondicijo. Ture bomo izvedli v okolici Cortine d'Ampezzo, Misurine in Corvare. Naj omenimo nekaj možnosti: krožna tura okoli Treh Cin in vzpon na Monte Paterno (2744 m) ter Torre di Toblin (2617 m), preplezali bomo nekaj najlepših dolomitskih ferat, odpravili se bomo na raziskovanje muzejev na prostem v okolici Cinque Torri in Torre Lagazuoi, se po feratah povzpeli tudi na tritisočake - skupina Tofana, Monte Cristallo, Piz Boe, najvišji vrh Dolomitov Marmolada (3343 m), naredili ture do čudovitih jezer..., skratka možnosti je ogromno, prilagodili pa se bomo razmeram in seveda vremenu.

Bivali bomo v kampih v okolici Cortine d'Ampezzo, kjer nas čaka prijetno druženje. Obiskali bomo tudi katerega od šestih Messnerjevih gorniških muzejev, ki se nahajajo na različnih lokacijah v Dolomitih.

Tabor se izvede ob prijavi najmanj 6 oseb. Možnost izvedbe tabora po dogovoru tudi za organizirane oziroma zaključene skupine.

Več informacij o taboru s tečajem, podroben opis tur, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite ob prijavi.

Termini:

Julij in avgust, točni datumi bodo objavljeni naknadno.

bottom of page