top of page

 

na turo po avanturo - goričko

 

Kolesarska potepanja so najlepša potepanja. Si ravno dovolj hiter za napredovanje ter ravno dovolj počasen za opazovanje sveta okoli sebe. Svoboden si! In ko enkrat začneš, se jim težko upreš. Vožnja v naravi ob spremljavi sonca in vetra, včasih tudi dežja in mraza, kar pa ne zmanjša občutka sreče in zadovoljstva, ki ga doživiš na popotovanju na dveh kolesih. 

 

Letošnje velikonočne praznike bomo izkoristili za kolesarsko potepanje po gričevnatem in cvetočem Goričkem. Ta odmaknjeni del Slovenije, ki leži čez reko Muro, je najlepši prav na pomlad. Pred nami bodo trije dnevi kolesarjenja v odlični družbi in tri  krožne ture, ki ne bodo preveč zahtevne, vseeno pa potrebuješ pa nekaj kondicije. Podlaga je asfalt ter tu in tam nekaj makadama oziroma gozdna cesta. Ture bodo celodnevne z vmesnimi postanki za oglede in počitek. Prenočili bomo v EKO BIKE HOSTEL PRLEKIJA, Križevci pri Ljutomeru.

Sobota: Krožna tura po Goričkem v dolžini cca 75 km z vzponom na Tromejnik - 390 m, kjer se stikajo meje treh dežel, Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Nedelja: Krožna tura med vinotoči v dolžini cca 65 km in postanek pri Bukovniškem jezeru.

Ponedeljek: Krožna tura med starimi mlini ob reki Muri v dolžini cca 60 km.

Ture bomo prilagodili glede na vremenske razmere in sposobnosti udeležencev.

 

Potrebna oprema: Treking ali gorsko kolo, kolesarska čelada, kolesarska očala, rezervna zračnica, kolesarska oblačila in obutev, majhen nahrbtnik za na ture.

Strošek: 75 €/osebo v katerem je zajeto vodenje in priprava ture. V ceni ni upoštevan strošek dveh nočitev, ki je cca 35 € na osebo ter hrana in pijača. Možnost uporabe kuhinje v apartmaju. Prevoz z osebnimi avtomobili.

 

Kolesarjenje se izvede ob prijavi najmanj 6 oseb. Možnost izvedbe ture v terminih po dogovoru za organizirane skupine.

Več informacij in ostale podrobnosti o turah dobite ob prijavi.

Termin: 15.4. - 17.4.2017

bottom of page