top of page

treking kilimanjaro in safari

 

Nekoč, verjetno že v antiki, ko so prvi Neafričani ugledali najvišjo afriško goro, so jo poimenovali Mesečeva gora. Karavane so poročale o visoki beli gori, kjer naj bi izviral Nil. Stoletja kasneje, ko so jo ugledali prvi Evropejci, je bila gora še vedno ena velika skrivnost, saj je njena zasnežena podoba v oblakih visoko nad savanami delovala povsem nezemeljsko. Leta 1889 je na vrh Kiba, najvišjega vrha Kilimanjara, končno stopila človeška noga in od takrat gora pod oblaki ne sameva več. 131 let po prvem vzponu se bomo na vrh Mesečeve gore, Kiba oziroma Uhuro Peaka (Vrh svobode) povzpeli tudi mi. Visoko nad savane, visoko nad afriške reke in jezera, visoko med oblake, kamor se vzdigujejo najvišji vulkani na afriški celini. To je pravo gorniško doživetje, s pridihom odprave, za vse tiste, ki želite nekaj več in okusiti redkejši zrak na višini več kot 5000 metrov.

 

Na vrh najvišje afriške gore se bomo povzpeli po izredno razgledni poti Machame. Pot poteka najprej skozi deževni gozd, nato skozi visokogorsko savano, vršni del pa predstavlja vulkansko visokogorje s pridihom ledeniškega sveta, kjer se lahko temperature spustijo tudi precej pod ledišče. Gre sicer za tehnično nezahtevno turo, ki pa se odvija na večjih nadmorskih višinah. Po vzponu na Kilimanjaro se bomo odpravili raziskovati tudi naravne lepote Tanzanije. Obiskali bomo dva narodna parka - Tarangire in Lake Manyara ter čudoviti naravni rezervat krater Ngorongoro. Ob prelepi naravi se bomo "družili" tudi s številnimi divjimi živalmi, ki imajo dom v naravnih parkih, med drugim se bomo lahko srečali tudi tistimi iz skupine "5 velikih": slon, nosorog, afriški bivol, lev in leopard. Celotno potovanje bo tudi izredna priložnost za ljubitelje fotografije, saj nas čakajo nepozabni prizori, tako v afriških višavah, kakor tudi po nižinah ob srečanjih z ljudmi in afriško naravo.

Tisti, ki bi se nam želeli pridružiti na afriški pustolovščini, nam pišite na elektronski naslov drustvo.strmina@gmail.com za več informacij. 

Prijave: do zasedbe mest

 

Termin: zima ali poletje 2021

https://www.youtube.com/watch?v=hiRZ6DE76sU

 

Kili&Kenya (388).jpg
Kili&Kenya (284).jpg
Kilimanjaro (120).jpg
bottom of page