dogodki

17.12.2020

Koča na Gozdu, Vršič

DVODNEVNI TEČAJ ZIMSKE GORNIŠKE TEHNIKE

Na dvodnevnem tečaju zimske gorniške tehnike od 18.12. do 19.12.2020 se bomo seznanili z osnovami gibanja v gorah pozimi, uporabo zimske opreme in opravili turo na okoliške vrhove, seveda odvisno od snežnih razmer in vremena. Tečaj zajema teoretični in praktični del: hoja z derezami, uporaba cepina, zaustavljanje zdrsov in padcev, uporaba plazovne opreme. Možna izposoja opreme.

14.1.2021

Logarska dolina

TEČAJ LEDNEGA PLEZANJA

Tečaj plezanja v ledu je odlična priložnost za vse, ki se prvič srečujejo s to vedno bolj popularno športno zvrstjo plezanja ali pa imajo le malo ledno-plezalnih izkušenj. Ob plezanju nižjih zaledenelih slapov se bomo spoznali z varno uporabo opreme ter se naučili osnov modernega plezanja zaledenelih slapov. Možnost izposoje opreme.

4.2.2021

Avstrija, Nockberge - od 5. do 8. februarja 2021

TURNOSMUČARSKI TEČAJ NOCKBERGE

Pogorje Nockberge ponuja veliko možnosti za turno smučanje. Na štiridnevnem tečaju bomo spoznavali tehnike gibanja s smučmi v zasneženi pokrajini. Vadili bomo vzpenjanje in spuščanje na smučeh v gorskem svetu v različnih kvalitetah snega, naučili se bomo izbirati primerno smučino, prepoznavati nevarnosti na terenu, naredili prerez snežne odeje, vadili s plazovno opremo in še kaj. Primerno za začetnike in za tiste, ki že imajo nekaj turnosmučarskih izkušenj. Prijave do 1.2.2021 oziroma do zasedbe mest.

23.2.2021

Italija, Auronzo -zima 2021

TURNOSMUČARSKA PUSTOLOVŠČINA V DOLOMITIH

Dolomiti so s svojo fantastično podobo nekdanjih koralnih grebenov enkratno prizorišče za vse vrste gorniških pustolovščin tako poleti, kot pozimi. V zimskem času poleg smučanja na številnih smučiščih ponujajo tudi veliko možnosti za turno smučanje ter za kakšne ekstremne smučarske podvige. Štiridnevno bivanje v simpatičnem družinskem hotelu v Auronzu in smučarske ture v okolici Treh Cin, Monte Cristalla in Sorapissa so vsekakor zagotovilo za prijetno zimsko doživetje Dolomitov. Ture, ki jih bomo opravili, bomo prilagodili udeležencem in razmeram. Izkoristili jih bomo kot tečaj oziroma za ponavljanje in utrjevanje ter nadgradnjo turnosmučarskih veščin. Primerno tudi za začetnike.