© 2017 by strrmina.

18.5.2018

Glinščica

DVODNEVNI TEČAJ FERATANJA

Tečaj se bo odvijal od 19. 5. do 20. 5. 2018 v primorskih stenah doline Glinščice. Povzpeli se bomo na različne ferate in skalne plezalne stene ter pridobili potrebna znanja za varno feratanje. Možna brezplačna izposoja opreme. Prijave zbiramo do 13. 5. 2018.

20.4.2018

Glinščica

DVODNEVNI TEČAJ FERATANJA

Tečaj se bo odvijal od 21. 4. do 22. 4. 2018 v primorskih stenah doline Glinščice. Povzpeli se bomo na različne ferate in skalne plezalne stene ter pridobili potrebna znanja za varno feratanje. Možna brezplačna izposoja opreme. Prijave zbiramo do 15 4. 2018.

26.3.2018

Ljubljana-Vransko-Vipava-Črni Kal, marec-april

TEČAJ ŠPORTNEGA PLEZANJA

Si želiš v svet vertikale? Obišči naš tečaj športnega plezanja, s poudarkom plezanja v naravnih plezališčih. Na veliki plezalni steni se bomo naučili tehnike varovanja, prevezovanja, plezanja v vodstvu. Na mali plezalni steni bo poudarek na tehniki in taktiki plezanja ter treningu športnega plezanja. V plezališčih pa se bomo naučili varnega in pravilnega plezanja v naravni steni. Možna brezplačna izposoja opreme. Prijave zbiramo do 20. 3. 2018.

7.2.2018

Avstrija, Nockberge - od 8. do 11. februarja

TURNOSMUČARSKI TEČAJ NOCKBERGE

Pogorje Nockberge ponuja veliko možnosti za turno smučanje. Na štiridnevnem tečaju bomo spoznavali tehnike gibanja s smučmi v zasneženi pokrajini. Vadili bomo vzpenjanje in spuščanje na smučeh v gorskem svetu v različnih kvalitetah snega, naučili se bomo izbirati primerno smučino, prepoznavati nevarnosti na terenu, naredili prerez snežne odeje, vadili s plazovno opremo in še kaj. Primerno za zaečtnike in za tiste, ki že imajo nekaj turnosmučarskih izkušenj. Prijave do 1.2.2018.

26.1.2018

Koča na Gozdu, Vršič

DVODNEVNI TEČAJ ZIMSKE GORNIŠKE TEHNIKE

Na dvodnevnem tečaju zimske gorniške tehnike od 27.1. do 28.1.2018 se bomo seznanili z osnovami gibanja v gorah pozimi, uporabo zimske opreme in opravili turo na okoliške vrhove, seveda odvisno od snežnih razmer in vremena. Tečaj zajema teoretični in praktični del: hoja z derezami, uporaba cepina, zaustavljanje zdrsov in padcev, uporaba plazovne opreme. Možna izposoja opreme.

5.1.2018

Koča na Gozdu, Vršič

DVODNEVNI TEČAJ ZIMSKE GORNIŠKE TEHNIKE

Na dvodnevnem tečaju zimske gorniške tehnike od 6.1. do 7.1.2018 se bomo seznanili z osnovami gibanja v gorah pozimi, uporabo zimske opreme in opravili turo na okoliške vrhove, seveda odvisno od snežnih razmer in vremena. Tečaj zajema teoretični in praktični del: hoja z derezami, uporaba cepina, zaustavljanje zdrsov in padcev, uporaba plazovne opreme. Možna izposoja opreme.

dogodki