top of page

dogodki

29.10. - 1.11.2021

Plezalni tabor

Paklenica

Narodni park Paklenica se nahaja v Dalmaciji na pobočjih Velebita blizu Zadra. Številni kraški pojavi v apnencu in dolomitu so oblikovali divji svet, kjer živijo številne rastlinske in živalske vrste, obenem je to tudi privlačen cilj za pohodnike in plezalce. Najbolj markantni sta soteski Mala in Velika Paklenica, ki predstavljata obenem tudi najbolj logičen dostop proti najvišjim vrhovom Velebita. Velika Paklenica je odprta za pohodnike in plezalce, tam pa je tudi večina opremljenih sten za plezalce.

V stenah Paklenice bomo izvedli tečaj plezanja večraztežajnih smeri, ki je namenjen plezalcem z izkušnjami iz športnega plezanja. Med vsebinami je izdelava sidrišč, nameščanje varovanja, varovanje soplezalca, spusti o vrvi in še marsikaj.  

5. - 8.2.2022

Turnosmučarski tečaj

Nockberge

Pogorje Nockberge v sosednji Avstriji leži na delu Koroške, Salzburške in Štajerske. Je najzahodnejše in najvišje gorovje v Krških Alpah (Gurktaler Alpen). Nudi nam neomejeno možnosti vzponov in spustov. V okolici koče Dr. Josef Mehrl hütte, kjer bomo bivali, je kar 15 dvatisočakov. Ture so primerne tako za začetnike, kot tudi za izkušene smučarje.

 

Na štiridnevnem tečaju bomo spoznavali tehnike gibanja s smučmi v zasneženi pokrajini. Vadili bomo vzpenjanje in spuščanje na smučeh v gorskem svetu v različnih kvalitetah snega, naučili se bomo izbirati primerno smučino, prepoznavati nevarnosti na terenu, naredili prerez snežne odeje, vadili s plazovno opremo in še kaj. Ture so primerne tako za začetnike kot tudi za izkušene smučarje.

feb-mar 2022

Turnosmučarski

Dolomiti

Dolomiti so s svojo fantastično podobo nekdanjih koralnih grebenov enkratno prizorišče za vse vrste gorniških pustolovščin. Slovijo po svojih strmih stenah, divji podobi, zahtevnih dostopih, obenem pa tudi po številnih prehodih čez visoke prelaze, ki so v rabi že iz pradavnine. V zimskem času so Dolomiti enkratno prizorišče za ljubitelje vseh vrst smučanja. Ob številnih smučiščih ponujajo tudi veliko možnosti za turno smučanje ter tudi za kakšne ekstremne smučarske podvige. Seveda ob vseh ostalih zimskih gorniških možnostih, tako za pohodništvo, krpljanje, ledno plezanje ter plezanje v snežnih razmerah, saj je na voljo veliko grap, žlebov in strmih snežnih pobočij.

Naš turnosmučarski obisk Dolomitov bo namenjen turam v okolici Misurine in Cortine, kjer nam gorske skupine Cadini di Misurina, Tri Cine, Sorapiss, Tofane in druge ponujajo vrsto ciljev vseh težavnosti...

junij, 2022

Aljaska - Denali

VEČ...

Denali je s 6190 m najvišja gora Severne Amerike in obenem eden najhladnejših vrhov iz skupine "7 summits". Odprava na gore Aljaske je svojevrstna pustolovščina, ki zahteva veliko zimskih izkušenj, sposobnost bivanja v ekstremnih razmerah ter odlično opremo. Naša ekipa se odpravlja tja junija. Lahko se še pridružiš, če te odlikujejo široke gorniške izkušnje z znanjem smučanja, dobra fizična pripravljenost, vztrajnost in pripravljenost za timsko delo. Prijave do konca leta 2021. Za več informacij nam piši...

bottom of page